Allisol

Wetenswaardigheden over PUR vloerisolatie

PUR is de afkorting van polyurethaan.

Het kent vele toepassingen en niet alleen in de bouw!

 

Kijk er maar eens je schoenen en kledij op na, wedden dat U ergens iets in de kast hangen hebt waar pur in verwerkt zit!

Dan spreken we nog niet van je wagen, koelkast, koffiezet en ja, zelfs in de geneeskunde gebruikt men pu voor protheses.

 

 PUR zoals wij het gebruiken wordt gevormd door op de werf twee componenten onder hoge druk te spuiten. De combinatie van de beide componenten  zorgt voor een chemische reactie en resulteert na uitharding in een vast PUR-isolatieschuim met hoogwaardige thermische eigenschappen.

 

Het gespoten mengsel zwelt en stolt ogenblikkelijk en bestaat uit 90% gesloten en met lucht gevulde cellen. Deze lucht vormt de basis voor de uitstekende isolatiewaarden van PUR-hardschuim.

PUR heeft vele voordelen. Het heeft nog steeds  de beste isolatiewaarde  die momenteel beschikbaar is. Bovendien gaat het aanbrengen supersnel. In een   paar uur is de hele woning geïsoleerd en is de isolatie onmiddellijk bewerkbaar. U kunt meteen verder werken aan de volgende fase van uw bouwplannen! Bijvoorbeeld  met het leggen van de vloerverwarming. 

 

Het grootste voordeel is natuurlijk de  energiebesparing. Tot 40% kan  u besparen op uw energiefactuur. Met PUR isoleren is dus een slimme investering die zichzelf heel snel terugverdient.

 

Bekijk ook maar eens welke premies u kunt genieten !!!

Laat u geen fabeltjes wijsmaken. Allisol specialiseert zich al bijna 10 jaar in het aanbrengen van gespoten PUR-isolatie. 

Allisol geeft nooit toe op kwaliteit en wacht de juiste plaatsingsomstandigheden af. Bovendien maken wij gebruik van hoogkwalitatieve PUR.

De zaakvoerder is ook steeds aanwezig bij de plaatsing , hij waakt over de kwaliteit en onze goede naam.

 

 

Het is belangrijk om PUR-vloerisolatie aan te brengen in goede omstandigheden. Allisol geeft hier niet toe en wacht steeds op de juiste omstandigheden om uw vloer met PUR te isoleren.

Vraag gerust een offerte aan daar kan U deze voorwaarden correct nalezen.

Allisol is gespecialiseerd in het aanbrengen van PUR-vloerisolatie. U kunt uw PUR-isolatieplannen met gerust gemoed overlaten aan Allisol.

Neen. Eenmaal aangebracht en uitgehard, heeft PUR-isolatieschuim geen invloed op de gezondheid van mensen. PUR-hardschuim wekt ook geen allergieën op.

Wel zijn bij het aanbrengen enkele preventiemaatregelen voor het spuiten van PUR isolatieschuim van kracht.

De installateur die PUR-isolatie aanbrengt, draagt aangepaste werkkledij en ademhalingsbescherming met autonome luchttoevoer.

Bij het plaatsen kan er eveneens een sterke geur ontstaan maar deze verdwijnt zeer snel na ventilatie.

Bij Allisol spuiten we mooi in laagjes tot de gewenste dikte is bereikt.

 

Na meer dan 5000 werven kregen wij nog nooit klachten binnen. Philippe en Bart zijn vakbekwame mensen. Zij weten perfect hoe hoog de PUR isolatie moet zijn voor het beste resultaat. Met hun tonnen ervaring staan zij de architect vaak bij met relevante oplossingen.

Pur is een hardschuim met gesloten cellen die gevuld zijn met droge lucht. Stilstaande, droge lucht is de beste isolatie die er bestaat.

 

Al deze eigenschappen zorgen voor de hoge thermische isolatiewaarden van PUR.

Het vlakschuren van de isolatie is alleen nodig bij  vloerverwarming . Het vlakschuren zorgt voor een ideale ondergrond om de buizen van uw vloerverwarming aan vast te maken.

 

Zonder  vloerverwarming , is het meestal niet nodig om de PUR-isolatie  vlak te schuren.

Soms worden bij een geringe opbouw geschuurd op kritieke punten boven de leidingen.

 

Er bestaan verschillende soorten polyurethaan. Allisol gebruikt de hoogste kwaliteit van PUR en gebruikt uitsluitend het Belgische  schuim van Systemhouse .

 Bovendien brengen we de PUR-isolatie alleen aan in goede omstandigheden. Dat betekent

 

• dat het op de werkplek 8 graden moet zijn 
• dat de vloer droog moet zijn
• dat de vloer stof- en vetvrij moet zijn
• dat kabels en leidingen om de 60 tot 90 cm moeten vastgemaakt worden

 

Indien de vloer niet voldoende droog is, kunnen bouwdrogers een goede oplossing zijn.

Uiteraard! Allisol laat altijd een propere werf achter! Vooraleer we met het opspuiten van de PUR-isolatie beginnen, brengen we overal afdoende bescherming aan. Het volledige schrijnwerk en alle bepleisterde muren tot op 1 meter hoogte worden met plastic folie afgeplakt. Ook eventuele radiatoren worden helemaal afgeplakt. U mag er zeker van zijn: Allisol laat uw woning netjes en goed geïsoleerd achter !

 

Wij werken met een Belgisch schuim geproduceerd door  Systemhouse.  Het schuim heeft  HFO als  blaasmiddel, zo komen er geen broeikasgassen vrij , wij kiezen  dus bewust voor duurzaam schuim !!!!!

 

Na het aanbrengen van de PUR-isolatie verwijderen wij deze bescherming. Bij Allisol organiseren we ook een gescheiden afvalstroom. Plastic en overschot van het PUR-hardschuim worden apart opgehaald en gerecycleerd. 

 

Ook zo dragen wij  ons steentje bij tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Neen.  Het aanbrengen van PUR-vloerisolatie vraagt  vakkennis en ervaring. Allisol werkt dagelijks enkele werven af.

 

Een kleine oppervlakte isoleren met PUR-schuim in spuitbussen, kunt u natuurlijk wel zelf. Dan ondervindt u van dichtbij hoe wonderlijk de expansiekracht en isolatiewaarde van PUR-hardschuim wel is. U merkt dit ook zeer goed in onze bedrijfsfilm.

 

De PUR waarmee Allisol werkt is een Belgisch product, bekend om zijn beste prijs-kwaliteitverhouding.

Bij het plaatsen kan er een scherpe geur ontstaan.

Door te  ventileren na de plaatsing zal  de eventuele  geurhinder 

snel verdwijnen.