Allisol

Wetenswaardigheden over PUR vloerisolatie

PUR is de afkorting van polyurethaan.

Het kent vele toepassingen en niet alleen in de bouw!

 

Kijk er maar eens je schoenen en kledij op na, wedden dat U ergens iets in de kast hangen hebt waar pur in verwerkt zit!

Dan spreken we nog niet van je wagen, koelkast, koffiezet en ja, zelfs in de geneeskunde gebruikt men pu voor protheses.

 

 PUR zoals wij het gebruiken wordt gevormd door op de werf twee componenten onder hoge druk opspuiten. Deze combinatie van een di-isocyanaat en een polyol zorgt voor een chemische reactie en resulteert na uitharding in een vast PUR-isolatieschuim met hoogwaardige thermische eigenschappen.

 

Het gespoten mengsel zwelt en stolt ogenblikkelijk en bestaat uit 90% gesloten en met lucht gevulde cellen. Deze lucht vormt de basis voor de uitstekende isolatiewaarden van PUR-hardschuim.

PUR heeft vele voordelen. Het is de beste isolatie die momenteel beschikbaar is. Bovendien gaat het aanbrengen supersnel. Binnen de paar uur is de hele woning geïsoleerd en is de isolatie onmiddellijk bewerkbaar. U kunt meteen verder werken aan de volgende fase van uw bouwplannen, bv. met het leggen van de vloerverwarming. Afhankelijk van de gekozen isolatiedikte spaart u ook algauw een laag bakstenen uit. Reken maar eens hoeveel bakstenen dit zijn voor de hele bebouwde oppervlakte.

 

Het grootste voordeel is nog de financiële energiebesparing. Tot 40% zult u besparen op uw energiefactuur. Met PUR isoleren is dus een slimme investering die zichzelf heel snel terugverdient.

 

Bekijk ook maar eens welke premies u kunt krijgen voor het aanbrengen van vloerisolatie of dakisolatie.

Laat u geen fabeltjes wijsmaken. Allisol specialiseert zich al bijna 10 jaar in het aanbrengen van gespoten PUR-isolatie. Wij voerden al meer dan 5000 (vijfduizend!) werven uit. Tot op heden hebben wij nog geen enkele verzakking gehad.

 

Allisol geeft nooit toe op kwaliteit en wacht de juiste plaatsingsomstandigheden af. Bovendien maken wij gebruik van hoogkwalitatieve PUR.

 

Producenten van andere isolatiematerialen moeten ver buiten de landsgrenzen gaan om te proberen aan te tonen dat het product niet goed is.

 

Een teken misschien dat het niet aan te tonen is wat de naam en degelijkheid van pur als isolatiemateriaal alleen ten goede kan komen!!!!

Het is belangrijk om PUR-vloerisolatie aan te brengen in goede omstandigheden. Allisol geeft hier niet toe en wacht steeds op de juiste omstandigheden om uw vloer met PUR te isoleren.

Wanneer het kouder dan 5 graden is, of wanneer de leidingen niet goed zijn vastgemaakt, of wanneer de vloer niet droog is, of stofvrij en vetvrij, dan kunnen luchtzakken ontstaan in de PUR-isolatie. Op termijn kunnen dan foute verzakkingen ontstaan.

Allisol is gespecialiseerd in het aanbrengen van PUR-vloerisolatie. U kunt uw PUR-isolatieplannen met gerust gemoed overlaten aan Allisol.

Neen. Eenmaal aangebracht en uitgehard, heeft PUR-isolatieschuim geen invloed op de gezondheid van mensen. PUR-hardschuim wekt ook geen allergieën op.

Wel zijn bij het aanbrengen enkele preventiemaatregelen voor het spuiten van PUR isolatieschuim van kracht.

 

Waarom? PUR bevat bepaalde katalysatoren om de chemische reactie bij het aanbrengen te versnellen, een blaasmiddel om de eigenschappen van het mengsel te verbeteren, stabilisatoren om de verbinding van het mengsel te behouden en vlamvertragers om uitbreiding van vuur te vertragen.

 

Dit is een mix van chemische stoffen die zeer goed isoleren, maar ook een sterke geur afgeven bij het aanbrengen, en alleen maar bij het aanbrengen. Na het ventileren van de ruimte, is de reuk snel verdwenen.

 

Mensen die PUR-isolatie aanbrengen, dragen aangepaste werkkledij en ademhalingsbescherming met autonome luchttoevoer.

Bij Allisol spuiten we mooi in laagjes tot de gewenste dikte is bereikt.

 

Na meer dan 5000 werven kregen wij nog nooit klachten binnen. Philippe en Bart zijn vakbekwame mensen. Zij weten perfect hoe hoog de PUR isolatie moet zijn voor het beste resultaat. Met hun tonnen ervaring staan zij de architect vaak bij met relevante oplossingen.

PUR bevat katalysatoren die de chemische reactie tussen de 2 componenten versnelt, een blaasmiddel die de eigenschappen van het mengsel verbetert, stabilisatoren die de verbinding van het mengsel behouden en vlamvertragers die eventuele uitbreiding van vuur vertragen.

 

Het resultaat is een hardschuim met gesloten cellen die gevuld zijn met droge lucht. Stilstaande, droge lucht is de beste isolatie die er bestaat.

 

Al deze eigenschappen zorgen voor de hoge thermische isolatiewaarden van PUR.

Het vlakschuren van de isolatie is alleen nodig als er vloerverwarming komt. Het vlakschuren zorgt voor een ideale ondergrond om de buizen van uw vloerverwarming aan vast te maken.

 

Wanneer er geen vloerverwarming komt, is het ook niet nodig om de PUR-isolatie te vlakschuren.

Er bestaan verschillende soorten polyurethaan. Allisol gebruikt de hoogste kwaliteit van PUR en gebruikt uitsluitend het schuim van Systemhouse dat in ons land aangemaakt is.

 Bovendien brengen we de PUR-isolatie alleen aan in goede omstandigheden. Dat betekent

 

• dat het op de werkplek 8 graden moet zijn 
• dat de vloer droog moet zijn
• dat de vloer stof- en vetvrij moet zijn
• dat kabels en leidingen om de 60 tot 90 cm moeten vastgemaakt worden

 

Indien de vloer niet voldoende droog is, kunnen bouwdrogers een goede oplossing zijn.

Uiteraard! Allisol laat altijd een propere werf achter! Vooraleer we met het opspuiten van de PUR-isolatie beginnen, brengen we overal afdoende bescherming aan. Het volledige schrijnwerk en alle bepleisterde muren tot op 1 meter hoogte worden met plastic folie afgeplakt. Ook eventuele radiatoren worden helemaal afgeplakt. U mag er zeker van zijn: Allisol laat uw woning netjes en goed geïsoleerd achter.

 

Na het aanbrengen van de PUR-isolatie verwijderen wij deze bescherming. Bij Allisol organiseren we ook een gescheiden afvalstroom. Plastic en overschot van het PUR-hardschuim worden apart opgehaald en gerecycleerd. De PUR-overschot wordt verder versnipperd en tot harde en drukvaste isolatieplaten geperst.

 

Zo dragen wij ook ons steentje bij tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Neen. Naast de kapitaalintensieve investeringen vraagt het aanbrengen van PUR-vloerisolatie ook vakkennis en ervaring. Allisol werkt dagelijks enkele werven af.

 

Een kleine oppervlakte isoleren met PUR-schuim in spuitbussen, kunt u natuurlijk wel zelf. Dan ondervindt u van dichtbij hoe wonderlijk de expansiekracht en isolatiewaarde van PUR-hardschuim wel is. U merkt dit ook zeer goed in onze bedrijfsfilm.

 

De PUR waarmee Allisol werkt is een Belgisch product, bekend om zijn beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdens het plaatsen en het uitharden van de PUR moet de ruimte goed geventileerd worden, 48 uren is ideaal. Bij de plaatsing binnen een gebouw waar natuurlijke ventilatie onmogelijk is of onvoldoende, moet een aangepaste afzuiging worden voorzien. De dampen zijn zwaarder dan lucht en kunnen in kelders of lager gelegen ruimtes ophopen.

 

Bij luchtverversing is het beter om de slechte lucht af te zuigen, dan om verse lucht in te pompen. Door de afzuiging wordt een onderdruk gecreëerd en wordt de slechte lucht weggezogen. Bij het inpompen van verse lucht wordt een overdruk gecreëerd waardoor de slechte lucht zich zal verspreiden naar de aangrenzende lokalen.